Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Uitvaartnieuws Week 30
19 juli t/m 25 juli 2004

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Vakblad Uitvaart Uitvaart, onafhankelijk vakblad voor de uitvaartbranche, juni 2004. Thema: Marktbewerking
In het blad de vaste rubrieken, waaronder: Nieuws: Een op de drie Nederlanders overlijdt in ziekenhuis; kosten lijkschouw; moordmeiden en schone slaapsters; 5 jaar Stichting Roos; 2003 positief voor Dela en Monuta; rouwprotocol LSR.; Agenda. Vers van de Pers. Noviteiten: Livemuziek door de Uitvaartmuzikant; Foto-uitvaartkist; Graven weer kraakhelder. Column cursief: Vakkennis door H. Kok. Column Recht: Een diamant worden door Mr. Frank Mutter. Vacaturebank. Verder een aantal hoofdartikelen waaronder:
Aternatieve doodskisten
Jasper Enklaar: Een milieuvriendelijke crematiekist en een kist van pasta, griesmeel en zonnebloempitten. In belgië hebben industrieel ontwerpers zich over de doodskist gebogen met opvallende resultaten.
Kunststof grafzerken.
Volgens de maker een ideale oplossing voor mensen met een smalle beurs.

Netwerk Uitvaartvernieuwers Nieuwsbrief Leden Netwerk Uitvaartvernieuwers, Juli 2004, nr. 38:
Inhoud o.a.: Euthanasie, Blunder van de maand, De dood nabij, Funerair Café/Vooruitblik, Nieuwe diensten en producten, Groeien en klein blijven,
Boekbesprekingen, Ledennieuws, Agenda.

Verschillende kranten, 23 juli 2004. Twee bejaarde vrouwen beroofd op kerkhof
(ANP) Twee bejaarde vrouwen van 74 en 79 jaar zijn donderdag op een begraafplaats in Rotterdam door enkele mannen beroofd. De 79-jarige werd bij het graf van haar overleden man beroofd van een tas. Daarna pakten de mannen bij de ingang van de begraafplaats een handtas met daarin een portemonnee af van de 74-jarige vrouw. Toen de gealarmeerde politie op het kerkhof arriveerde, waren de berovers verdwenen.

Verschillende kranten, 23 juli 2004.
Ziekenhuis geeft tiener doodgeboren foetus in fles
(ANP) - Een Brits ziekenhuis heeft een veertienjarig meisje dat daar een miskraam kreeg, de doodgeboren foetus in een fles mee naar huis gegeven. Dat heeft de omroep BBC gisteren gemeld. Na de miskraam in het Bishop Auckland General Hospital kreeg de tiener de dode foetus van elf weken in een fles overhandigd, verpakt in een enveloppe. Haar ouders zetten de fles thuis in de koelkast voordat ze een klacht indienden bij de leiding van het ziekenhuis. De directie heeft toegegeven dat het ziekenhuis in deze situatie met meer gevoel had moeten handelen. Zij heeft later een verloskundige en een begrafenisondernemer gestuurd om de foetus bij de familie op te halen.

Verschillende kranten, 23 juli 2004. 'Joden in Kampen wel waardig herbegraven'
(ANP) Het verplaatsen van joodse graven in het Overijsselse Kampen is op waardige wijze gebeurd. Dat blijkt uit onderzoek nadat een sterk vermoeden was gerezen dat stoffelijke resten eind jaren vijftig van de vorige eeuw in zakken gedumpt waren in kolken rond de stad. Dat meldt de gemeente Kampen. De resten werden op het joodse kerkhof in het bij Kampen gelegen IJsselmuiden herbegraven. Daarna werd op het terrein een speeltuin aangelegd. Een getuige beweerde dat onder de glijbaan een kuil ontstond, waar botten en schedels zijn gevonden.

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage