Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Uitvaartnieuws Week 29
14 juli 2003 t/m 20 juli 2003


overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Ledenblad Netwerk Uitvaartvernieuwers Nieuwsbrief Netwerk van Uitvaartvernieuwers, Juli 2003, nr. 34
Inhoud o.a.: Verenigingsnieuws. Marjon Klaassen levert eerste cursisten af. De dood nabij. Uitvaren in het buitenland. Nieuwe diensten en producten Agenda. Boeken. Column Tien vragen min 1 aan Roelof van Wijngaarden.

Volkskrant, 19 juli 2003, Kistenvlechters
Poolse mandenmakers hebben een nieuwe afzetmarkt gevonden in Groot Brittannië Sinds de ambachtslieden zijn overgestapt op het vlechten van crematiekisten, floreren de zaken. De vlechters leveren maandelijks meer dan honderd doodsmanden af.

Leeuwarder Courant, 18 juli 2003, Onrust in Westerein om gestolen grafspullen.
Zwaagwesteinde maakt zich zorgen over de graven van zijn overledenen. Van vijf laatste rustplekken op de nieuwe Algemene Begraafplaats zijn spullen gestolen die er ter ere van de overledenen waren geplaatst. De nabestaanden hebben aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek. Wegens de vakantieperiode is onduidelijk wanneer de diefstallen precies hebben plaatsgevonden. „Dit is hiel tryst", reageert grafdelver Ypie de Boer uit Zwaagwesteinde. „It binne gjin baldadige bern west. Der hat echt ien mei sin der by del west." De gemeente Dantumadeel beheert de begraafplaats. Woordvoerder Emmo Koster spreekt van een incident. De gemeente ziet daarom geen reden om op te treden.

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage