Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 8, 18 februari 2002 t/m
24 februari 2002

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Uitvaart, onafhankelijk vakblad voor de uitvaartbranche, nr.2. januari 2002. Thema: Internet
In het blad de vaste rubrieken: Nieuws; Nieuwe opleiding uitvaartwezen; studiedag Funeraire cultuur; Team Postmortale Zorg opgericht; ontwerpprijsvraag funeraire architectuur; nabestaanden positief over handafdrukken; dood op 't web.. Agenda. Boekbesprekingen. Producten en diensten: Een gebogen kist; informatiezuil; kisten en grafmonumenten; vervoer.. Portret: Yvonne Redder is koffiedame op Begraafplaats Westgaarde, Estafettecolumn: Een dankbaar gebeuren door: H. de Valk, pastoor te Oosterhout.Column 'Piet nu lig je hier' door H. Kok. Column Recht: "Opgraven en ruimen" door Mr. Frank Mutter. Vacaturebank: advertenties van werkzoekenden en van werkgevers. Verder een aantal hoofdartikelen waaronder:
T
er nagedachtenis aan inmemoriam.nl
Dick Duynhoven: Uit commerciële of ideële motieven zien tal van nieuwe uitvaartsites het virtuele levenslicht. Sommige hebben succes, andere sterven een vroege dood.
Wat kost een Website
Jasper Enklaar:
Wel of geen eigen website. Het is een vraag waar steeds meer uitvaartondernemers mee bezig zijn. Eén overweging in het besluit om het web op te gaan zijn de kosten. Hoeveel geld moet je neertellen om jezelf overtuigend te presenteren op internet? Uitvaart deed navraag bij een aantal ontwerpers.

Deze week in vrijwel alle kranten, februari 2002, Veel ophef over niet gecremeerde lijken bij een crematorium in de VS,
(AFP) -Al bijna 250 lichamen bij crematorium. De autoriteiten in de staat Georgia hebben al 242 lijken geborgen bij het crematorium in het plaatsje Noble. De verwachting is dat nog tientallen andere lichamen gevonden zullen worden. Onderzoek met onderwatercamera's heeft uitgewezen dat er ook lijken liggen in een grote vijver op het terrein. De directeur van het crematorium verklaarde eerder dat de verbrandingsoven kapot was en dat de lichamen daarom niet gecremeerd konden worden.

Verschillende kranten: 19 februari 2002, Opgegraven lichaam is van vrouw architect
(GPD) Het lichaam dat vorige week donderdag in de achtertuin van een Huizense architect is opgegraven, is van diens echtgenote. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Amsterdam gisteravond bevestigd. Het lichaam werd volgens officier van justitie R. Meulenbroek geïdentificeerd aan de hand van haar gebit. De architect werd al twee keer eerder opgepakt in verband met de verdwijning van zijn vrouw, maar moest toen bij gebrek aan bewijs worden vrijgelaten.

Verschillende kranten: 20 februari 2002, Bisschop eens met weigering uitvaart
(ANP) Bisschop Anton Hurkmans van Den Bosch steunt de priesters die na euthanasie een kerkelijke uitvaart voor de overledene hebben geweigerd. Hij zei dit gisteren in het tv-programma Kruispunt. Een priester zal volgens Hurkmans luisteren naar de betreffende persoon en de familieleden en zo lang mogelijk met hen zoeken naar een weg om te leven. Als iemand blijft kiezen voor actieve euthanasie, dan zal de priester daarin niet kunnen meegaan, zei de bisschop.

Verschillende kranten: 21 februari 2002, Parkeerbeheer Zagreb kent voor lijkwagen geen genade
(DPA) In de Kroatische hoofdstad Zagreb maakt parkeerbeheer voor niemand een uitzondering, zelfs niet voor een dode. Een auto die fout geparkeerd staat wordt weggesleept, zo simpel is dat. De Kroatische krant Jutamji wist meldde gisteren dat een takelwagen van parkeerbeheer dit keer een lijkwagen had meegenomen. De auto stond klaar om naar het lijkenhuis te worden gereden. Terwijl de begrafenisondernemer nog bezig was de nodige formaliteiten af te handelen, kwam parkeerbeheer langs. Die sleepte de lijkwagen met kist en al weg.

Gooi en Eemlamder, 22 februari 2002, Begraafplaats in Naarden bijna vol. Uitspraak geding bepaalt uitbreiding
Naarden heeft op de nieuwe begraafplaats aan de Valkeveenselaan vrijwel geen koop- graven meer tot zijn beschikking. Nog een stuk of vijf zijn het er. Daarmee kan de gemeente een kwartaal vooruit, is de schatting van ambtenaar Klein. „Per jaar hebben we ongeveer twintig aanvragen voor een koopgraf, dus reken maar uit. Een halfjaar redden we niet meer." In ieder graf is plaats voor drie overledenen. Voordat de gemeente echt 'nee' moet gaan verkopen, moet de uitbreiding van het kerkhof van de grond zijn gekomen. Dat het werk allemaal op het laatste nippertje uitgevoenl moet worden, hangt samen met het conflict dat Naarden heeft met de gebruikers van de naastgelegen Forensen kampeervereniging Oud Valkeveen. De bewoners van de huisjes, van origine Amsterdammers die in het Gooi willen verpozen, weigeren te vertrekken. Het geschil heeft al bij de rechter gediend. Die doet op 22 maart uitspraak en Naarden gaat ervan uit die uitspraak voor de gemeente gunstig zal zijn.

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage