Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 2, 7 januari 2002 t/m
13 januari 2002

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Volkskrant: 7 januari 2002, Herman mag blijven leven als ster in uitvaartspot
Jeroen Trommelen: De genetisch gemanipuleerde stier Herman, die zijn leven begon als wetenschappelijk prestigeobject, eindigt zijn laatste dagen als reclamestunt Uitvaartverzekeraar Yarden heeft een bod gedaan op de verzorging van de bejaarde stier, op voorwaarde dat het beest wordt toegevoegd aan de collectie van het natuurhistorisch museum Naturalis in Leiden. Yarden, een fusie van de verzekeraars Nuva en AVVL, is bereid de jaarlijkse verzorgingskosten van 45 duizend Euro (100 duizend gulden) voor vier of vijf jaar op zich te nemen. In ruil daarvoor zou de verzekeraar publiciteit mogen zoeken met 'de laatste jaren van Herman'. AWL raakte in 1993 bekend door de campagne 'Is er koffie na de dood?', waartegen 173 klachten werden ingediend bij de Reclame Code Commissie. Naturalis beschouwt het aanbod van Yarden als een serieuze optie, maar beraadt zich volgens haar woordvoerder nog op de voorwaarden van de geldschieter. 'Bovendien moet de continuïteit van de verzorging zijn gegarandeerd. Als Herman naar Leiden verhuist, moet dat de laatste keer zijn dat hij verkast'

Verschillende kranten: 7 januari 2002, Laatste wens: in kist toeren door Sevilla
(DPA) De laatste wens van een Portugees is vervuld: zijn familie liet hem in de doodskist door de straten van Sevilla in buurland Spanje rijden. De Spaanse radio meldde zaterdag dat de rouwstoet van vijf wagens stopte bij de belangrijkste bezienswaardigheden van de Zuid- Spaanse stad. De lijkwagen mocht over de beroemde naar Columbus genoemde promenade rijden die normaal voor autoverkeer is gesloten.

Verschillende kranten : 9 januari 2002, Transplantatie weefsel gestegen
(ANP) Vorig jaar is 55 procent meer huid getransplanteerd dan in 2000, vooral als gevolg van de vele slachtoffers van de nieuwjaarsbrand in Volendam. Vorig jaar werd 327.000 vierkante centimeter huid getransplanteerd. Het aantal overleden weefseldonoren steeg met 22 procent, van 1431 in 2000 naar 1746 in 2001. Dit blijkt uit jaarcijfers van de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) in Leiden. Het aantal orgaantransplantaties is afgenomen. Het aantal overledenen bij wie een of meerdere organen zijn uitgenomen voor transplantatie, is met 7 procent gedaald van 202 in 2000 naar 187 in 2001.

Verschillende kanten: 8 januari 2002, Lijk toch van vermiste Molukker uit Weert
(GPD) Even leek het alsof het verkeerde lijk vanuit Indonesië naar Nederland was verscheept, want zijn eigen familie herkende zijn lichaam niet. Maar uit een tweede identificatie is nu gebleken dat het wel degelijk het lijk van de vermiste Nederlandse Molukker Erol Nanlohy (51) uit Weert betreft. Hij kwam om bij een aanslag op een veerboot in de Baai van Ambon. Nanlohy's familie vermoedde eerst nog dat het lijk was verwisseld in Jakarta, maar is nu overtuigd. Morgen wordt hij in het Limburgse Baexem gecremeerd. Nanlohy's reisgezel Julius Patty (47), die met hem op de veerboot Califomia was toen daar een bom ontplofte, bevestigt dat er nu absolute duidelijkheid bestaat over het dode lichaam. Patty (47) overleefde op 11 december de aanslag, waarbij zeker tien mensen om het leven kwamen en veertig mensen gewond raakten, allen christenen.

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage