Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 52, 24 december 2001 t/m
30 december 2001

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Verschillende kranten: 26 december 2001, Tientallen graven vernield in Delft
(ANP) Op een rooms-katholieke begraafplaats in Delft zijn in de nacht van zaterdag op zondag 75 graven vernield. De beheerder van de begraafplaats deed gistermiddag aangifte bij politie. Zerken en kruizen waren omvergeduwd, beklad en kapotgemaakt.

Verschillende kranten : 27 december 2001, Cassatie Sutorius in zaak-Brongersma
(ANP) Huisarts Philip Sutorius uit Haarlem gaat in cassatie tegen het arrest van het gerechtshof Amsterdam in de zaak Brongersma. Het hof verklaarde Sutorius schuldig aan hulp bij zelfdoding op oud- senator Edward Brongersma in 1998. overigens zonder de huisarts een straf op te leggen. Of de zaak daadwerkelijk zal worden behandeld door de Hoge Raad is niet zeker. Sutorius liet eerder weten op te zien tegen verder procederen. Cassatie moest uiterlijk vrijdag worden ingesteld. Een familielid laat weten dat het beroep bij de Hoge Raad is ingesteld om deze termijn te redden.

Leeuwarder Courant : 28 december 2001, Opnieuw diefstal op kindergraf
Auke de Vries uit Appelscha is erg boos en verdrietig over diefstal op de begraafplaats Terwisscha in Oud-Appelscha. Voor de derde keer heeft iemand afgelopen week het kindergraf van zijn dochtertje onteerd. „Wy kinne hjir min oer. It docht ferskriklik sear", aldus De Vries. Zijn dochtertje overleed in 1994, ze was toen anderhalf jaar oud. De familie De Vries plaatste tweemaal een beeldje van een knuffelbeer op haar graf. Beide keren nam iemand het mee. Ditmaal is er een roestvrijstalen bloemenvaas verdwenen, die met een pen in de grond vast zat. De Vries heeft aangifte gedaan bij de politie.

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage