Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 38, 17 september 2001 t/m
23 september 2001

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

In alle nieuwsbladen, radio en tv programma's. Deze hele week werd er nog zeer veel aandacht besteed aan terroristische aanval op Amerika.
Ook deze week stonden de nieuwsbladen en de tv programma's nog bol van de aandacht voor de terroristische aanval vorige week op de Twin Towers in New York. Ook Nederland heeft zich geschaard binnen de NAVO (art.5) bij de groep landen die Amerika steunen bij de bestrijding van dit terrorisme. Wel kwam er deze week meer aandacht voor allerlei andere geluiden dan oorlog alleen d.w.z. er kwam ook aandacht voor de oorzaken van steun aan dit terrorisme en haar gevolgen. Bijvoorbeeld; Bin Laden is vroeger met honderden miljoenen gesteun door Amerika om de Russen te doen verdwijnen uit Afghanistan, ook die strijd heeft toen duidenden onschuldige slachtoffers opgeleverd etc.

Verschillende kranten: 18 september 2001, 'Verpleegster doodde terminale patiënten'
ANP: Een verpleegkundige van het Juliana ziekenhuis en het Rode Kruis Ziekenhuis in Den Haag is in en periode van anderhalf jaar mogelijk betrokken geweest bij het onverwachte overlijden van een aantal kinderen en volwasdenen.

Leeuwarder Courant , 18 september 2001, Oranjewoudsters tegen opbaarhuis
Een aantal inwoners van oranjewoud stapt naar de rechtbank in Leeuwarden om de bouw van een opbaarcentrum te keren. Uitvaartbedrijf Van Der Zwaag wil een pand met ondermeer 6 opbaarkamers en een stiltecentrum bouwen. Van daaruit zullen ongeveer 150 uitvaarten per jaar plaatsvinden. Sommige bewoners hebben vanuit hun achtertuin zicht op het pand. Ze vinden het geen prettige gedachte dat ze geregeld een lijkauto voorbij zien komen.

Leeuwarder Courant, 18 september 2001, Monument voor naamloze doden van de zee
Geen gedenksteen, geen kruis. Op het kerkhof bij de Grote Kerk in Sint Jacobiparochie is niets wat de aanwezigheid van drenkelingen verraadt. Ze liggen anoniem in hun verzamelgraf.. Nu eeuwen later krijgen ze alsnog een eigen monument.

 

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage