Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 32, 5 augustus 2001 t/m
12 augustus 2001

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Uitvaartwezen, onafhankelijk vakblad voor de
uitvaartbranche, nr. 7, juli/augustus 2001
Thema: Onderwijs en opleidingen. In het tijdschrift: Agenda. Lokale nieuwsflitsen. Verenigingsnieuws van de NUVU. Portret Paula Stoop (docente en uitvaartverzorgster), en een aantal hoofdartikelen waaronder:
Onderwijs in de uitvaartbranche: Nut of noodzaak
Yvette Polman: Een artikel over de beroepsopleidingen voor de uitvaartbranche in Nederland. Het bleek dat zelfs na afschaffing van de vestigingseisen dat het animo groot bleef voor deze beroepsopleidingen.
Van gezondheidszorg naar uitvaartzorg
Annette Rebel: Steeds meer mensen uit de gezondheidszorg kiezen voor een baan in de uitvaartzorg. Dit jaar kwam 18% van de deelnemers aan een beroepsopleiding uit de gezondheidszorg, tegen 17,5 % verleden jaar. Het ziet er naar uit dat deze trend zich doorzet. Waarom kiezen mensen voor de uitvaartzorg?
Beveiliging van begraafplaatsen
F.H.J. Mutter: vernieling en vandalisme stond medio 2001 volop in de belangstelling. In het artikel en de bijlage van LIPS een aantal tips ter voorkoming van vernieling en vandalisme.

Verschillende kranten, 9 augustus 2001, Notaristarieven verder omhoog
ANP: Het opstellen van een testament is in 2 jaar tijd 54 % duurder geworden. Volgens de Consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis is dit slechts een voorbeeld van de sterk gestegen tarieven. Volgens de Koninklijke Notariële beroepsorganisatie wordt de 2 jaar geleden ingevoerde marktwerking ten onrechte gelijkgesteld met prijsdalingen.

Intermediar, 9 augustus 2001, De dood van een collega
José Onderdenwijngaard: In het 3 pagina's grote artikel beschrijft de schrijfster een aantal voorvallen en hoe daar in sommige bedrijven op gereageerd wordt. Citaat: "Wie als leidinggevende zo'n gebeurtenis goed oppakt, is verzekerd van een enorme waardering en loyaliteit van het personeel".

 

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage