Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 29, 16 juli 2001 t/m
22 juli 2001

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Verenigingsblad Keppelstok (Stichting Alde Fryske Tjerken) nr. 62, juni 2001
In het blad wordt o.a. aandacht besteed aan Doodsbaren met beschilderde teksten. De schrijver Sytze ten Hoeve (conservator Scheepvaartmuseum Sneek) beschrijft een 9 tal plaatsen in Friesland waar doodsbaren staan met geschilderde teksten. In Ferwoude staat de bekendste met de tekst: De dood is vreesselijk voor het goddeloos gewemel. De vroomen tot een troost en ingang in den hemel.

In vrijwel alle kranten, weekbladen, radio en tv werd deze week veel aandacht besteed aan de uitvaart van Herman Brood die op 11 juli jl. zelfmoord pleegde
De zanger, artiest en Nederlands bekendste junkie Herman Brood had zelfmoord gepleegd door vanaf het dak van het Amsterdam Hilton af te springen. De afscheidsdienst op 17 juli werd gehouden in Paradiso in Amsterdam. Op zijn uitvaart spraken naast enkel bekende Nederlanders ook zijn kinderen. De crematie vond uiteindelijk plaats in Crematorium Westgaarde.

Verschillende kranten, 16 juli 2000, Broer prinses Diana Charles negeert graf
ANP: De broer van prinses Diana heeft scherpe kritiek geuit op Prins Charles. omdat die het graf van zijn voormalige vrouw zou negeren. Volgende haar broer is de Britse kroonprins nog altijd niet op het eiland geweest waar Diana 4 jaar geleden werd begraven.

Verschillende kranten, 17 juli 2000, Japanner bewaart lijk vader in vriezer
Een Japanse man heeft dertien jaar lang het lijk van zijn vader thuis in een diepvriezer bewaard. Hij hoopte zijn vader ooit weer tot leven te wekken. Doordat de stroom was uitgevallen en het lijk was gaan rotten hebben de buren vanwege de vreemde geur de politie gewaarschuwd.

Volkskrant, 18 juli 2000, Tropische taferelen in rouwkunst van as
Josje Spinhoven: De Amerikaanse kunstenares Betty Wilson-Brokl verwerkt crematieas in haar schilderijen. Ze begon met het maken van deze rouwkunst toen haar moeder overleed. Haar resten hangen nu aan de muur door het hele huis. Ze maakt nu op bestelling schilderijen met verf en strooit daaroverheen de as. Het geheel wordt geseald en ingelijst.

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage