Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 22, 28 mei 2001 t/m
3 juni 2001

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Nieuwsbrief Netwerk van Uitvaartvernieuwers, mei 2001, nr. 25
In de nieuwsbrief: redactioneel, agenda, kort nieuws; Verslag Funerair café. Veel verenigingsnieuws, boekbesprekingen en een hoofdartikel:
Van wie is die grafsteen
Chris Doorakkers: artikel over de recente uitspraak m.b.t. het 'eigendom' van een grafsteen. Uit recentelijke rechtspraak is gebleken dat de begraafplaatsen zgn.'natrekkingsrecht' hebben, d.w.z. dat zij eigenaar zijn van het grafmonument en daar dus ook voor moeten zorgen.

Doodgewoon, zesde jaargang, nummer 28, Lente 2001 In de laatste schriftelijke uitgave van het tijdschrift:
D
it keer een reeks interessante artikelen die terugkijken en naar de toekomst kijken. O.a. 1. Een artikel over Internet domeinnamen die nog zijn te vergeven en te maken hebben met dood, sterven etc. 2. Een artikel over: "wat is er allemaal van die vernieuwende dingen als een rouwsuite terechtgekomen". 3 Een artikel over Ellen Jansen die o.a. kisten beschilderd. 4. Een interview met Wim Cappers 'de historicus'. Uitgelezen waarin nog een aantal 'zaken' besproken worden. Een aantal columns van o.a. Rob Bruntink en Jasper Enklaar. Het geheel eindigt met een zestal interviews met als onderwerp o.a. de dood, afscheidnemen en het leven.

Nieuwsbrief Landelijke Stichting Rouwbegeleiding, juni 2001, 14de jaargang nummer 2.
In de nieuwsbrief een agenda voor: LSR Congres vooraankondiging. Training Nablijven, LSR thema- bijeenkomsten en overige trainingen en bijeenkomsten. Column: 'Puberen en rouw'' van Riet Fiddelaers-Jaspers. Overzicht Publicaties en een hoofdartikel:
Rouw bij ouderen
Pauk Boelen: Een bijdrage aan waarin kort wordt ingegaan op de vraag met welke soort verliezen ouderen geconfronteerd worden en hoe zij ermee om kunnen gaan.

Leeuwarder Courant, 29 mei 2001, Ruzie bedreigt fusie in uitvaartverzorging
Een conflict tussen de ledenraad en het bestuur van uitvaartverzorger NUVA in Meppel brengt de aangekondigde fusie met de AVVL in Diemen op de valreep in gevaar. De leden willen de oude commissarissen na de fusie niet terugzien omdat de volgens de leden hebben gefaald in het toezicht.

Volkskrant, 29 mei 2001, Fiscus jaagt Dela naar Zwitserland
Uitvaartverzekeraar DELA vlucht voor de fiscus naar Zwitserland. Vanwege voortdurende onenigheid over de hoogte van de winstenbelasting heeft de directie besloten om een groot deel van het vermogen zo'n 1,2 miljard gulden in het buitenland te parkeren.

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage