Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 47, 20 november 2000 t/m
 26 november 2000

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

PClater. periodieke leden uitgave van de Co÷peratie PC, nr. 4, 2000
Nieuws van de Co÷peratie in een aantal korte artikelen:: o.a interview met interim directeur Harry Schouten. Verslag van de billboardactie:Iets geregeld niets geregeld. Artikel over afscheidscentrum Zeeburg, dat recent is aangepast voor gebruik door allochtonen. Artikel over opening van opbaargelegenheid in Woon en Zorgcomplex Molentochten en een artikel over het nieuwe afscheidscentrum in Verpleeghuis Slotervaart. Verder aandacht voor 'e-commerce wint terrein' met aandacht voor een speciale pagina op het Internet: http://www.vredenhof.nl

Leeuwarder Courant, 21 november 2000, 'Rol verpleger verankeren in Euthanasiewet'
De rol van verpleegkundige bij euthanasie moet in de wet worden vastgelegd. Dat eis de beroepsorganisatie van de verpleging NU '91 in Utrecht in een brandbrief aan de minister van Volksgezondheid Els Borst. In het huidige wetsvoorstel zijn de regels en de verantwoordelijkheden van de verpleegkundige bij euthanasie niet geregeld. Tot nu toe heeft Borst voorstellen hiervoor afgewezen.

Leeuwarder Courant, 21 november 2000, Discussie over euthanasie met wet niet ten einde
Margrit Kranenburg: Bij het debat over euthanasie worstelt de harde juridische benadering altijd met het verhaal van de kwetsbare, lijdende mens. Er dient dan ook een antwoord te worden gegeven op de vraag of iemand de beschikking moet krijgen over een speciale euthanasiepil.

Verschillende kranten , 23 november 2000, Assen stemt toch in met Armeens gedenkteken
Het omstreden Armeense gedenkteken in Assen komt er toch. Het college van B&W heeft besloten dat Assenaar N. Romanshuk een monument ter herinnering aan de volkerenmoord mag plaatsen op de begraafplaats De Boskamp. In de Turkse gemeenschap in Nederland is heftig geprotesteerd tegen het gedenkteken.

Volkskrant , 24 november 2000, Te koop: prachtige gedroogd mensenhoofd
Hélène Schilders: Artikel over de winkel van Nancy Smith uit Hollywood, die (in Amerika legaal) zich bezig houdt met de verkoop van menselijke resten en dieren. Van schorpioenen t/m sleutelbeentjes van misvormde mensen. Ze verkoopt deze resten aan 'liefhebbers' maar ook filmproducenten behoren tot haar cliŰntŔle.

 

 

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage