Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 42, 16oktober 2000 t/m
 22 oktober 2000

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Dela kroniek najaar 2000: magazine voor Dela leden
In het blad de vaste rubrieken: nieuws in het kort, de meest gestelde vragen. Notaris vertelt: Langstlevende beschermt in het nieuwe wettelijke erfrecht. In het blad verder o.a. een aantal artikelen met de volgende onderwerpen:
Stichting Achter de Regenboog: Op een leuke manier aan verdrietige dingen werken
Jaarlijks krijgen zo'n 125.000 kinderen onder de 18 jaar te maken met het overlijden van een gezinslid zoals een ouder, broer of zus. Stichting Achter de Regenboog ondersteunt kinderen bij de verwerking van dit verlies. Onder meer door georganiseerde kinderweekenden waarbij de kinderen in contact komen met lotgenootjes en op een creatieve manier aan het verlies gewerkt wordt. De Stichting brengt i.s.m. Dela een cd-rom uit waarop op speelse wijze informatie over het werk van de Stichting wordt gegeven.
In de serie beroemde begrafenissen
Dit keer: De duif is dood, maar Toon Hermans blijft leven
Alle vragen en informatie per computer
Een kijkje op de internetsite van Dela. Men kan op deze site o.a. mutaties doorgeven in de polis van verzekerden. Muziek beluisteren. En er lopen een tweetal proeven met digitaal condoleren en de mogelijkheid om via het internet de uitvaartplechtigheid bij te wonen.

Verschillende kranten, 17 oktober 2000, Haarlok Callas op veiling
ANP: Een veiling brengt eind dit jaar meer dan 400 voormalige bezittingen van de Griekse operalegende Maria Callas onder de hamer. Opmerkelijk is de veiling van een plukje haar van Callas en ondergoed van de diva. De veiling zal naar schatting f 3,7 miljoen gulden opbrengen.

Verschillende kranten, 18 oktober 2000, 'Strafeis Euthanasie Brongersma te hoog'
Exorbitant hoog. Dat vindt de Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie (NVVE) van de eis tegen een Haarlemse huisarts. De man hoorde 3 maanden voorwaardelijke celstraf eisen wegens onzorgvuldigheid bij de euthanasie van de oud-PvdA-senator Edward Brongersma.

Verschillende kranten , 18 oktober 2000, Weduwe is vaker ziek
Vrouwen lopen na het verlies van een naaste een groter risico om ziek te worden of zelfs te overlijden. Uit een promotieonderzoek van Ellen Beem is gebleken dat partnerverlies aanwijsbare invloed heeft op het immuunsysteem. Weduwen zijn angstiger, depressiever en vijandiger. Ook hebben ze meer last van straatvrees, slaapproblemen en het gevoel tekort te schieten. Bij de meeste weduwen nemen deze klachten overigens na verloop van tijd af.

 

 

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage