Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 39, 25 september 2000 t/m
 1 oktober 2000

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Verschillende kranten, journaal, nieuwsrubrieken, deze week, Uitvaartbeurs 2000
In veel kranten, maar ook op tv is deze week veel aandacht besteed aan de uitvaartbeurs op 28, 29 en 30 september. Met name aan de eerste uitvaartbus op de Nederlandse weg. De nabestaanden kunnen dan in één ruimte naar begraafplaats of crematorium rijden. De bus vervangt de stoet met rouwwagens. Het idee is overgewaaid uit de VS en het Rotterdamse uitvaartbedrijf CVU zag er in Nederland ook wel een markt voor.

Leeuwarder Courant , 25 september 2000: Dodenakker ligt fanfare in de weg
Uitbreiding van het clubgebouw van drum- en showfanfare Advendo aan de Korte Vreugde stuit op bezwaren van B & W van Sneek. Die vinden dat de uitbreiding met 1200 vierkante meters ten koste gaat van de geplande aanpassing van de algemene begraafplaats. Het korps is al jaren op zoek naar een accommodatie om 230 leden te kunnen laten repeteren.

Verschillende kranten : 27 september 2000: Goemans'as verstrooid over Amsterdamse grachten
ANP: De as van Pieter Goemans wordt zondag verstrooid over de Amsterdamse grachten. Het was de laatste wens van tekstschrijver en componist die beroemd werd met zijn "Aan de Amsterdamse grachten'. De as wordt verstrooid bij de brug over de Leidse gracht op de hoek van de Prinsengracht. Buma/Stemra biedt de gemeente Amsterdam voor die plek een plaquette aan met de tekst: "In de jaren vijftig gaf deze plek Pieter Goemans (Peter Shott) 1925-2000 inspiratie voor het lied 'Aan de Amsterdamse grachten'."

Verschillende kranten, 27 september 2000, Huisarts vergist zich: vrouw ten onrechte dood verklaard
DPA: De Britse Maureen Jones krijgt een schadevergoeding van f 140.000,- omdat haar huisarts haar vier jaar geleden ten onrechte heeft dood verklaard. Dat hebben de advocaten van de huisarts bekend gemaakt. Ze was als suikerpatiënte in een coma geraakt, toen de huisarts haar dood verklaarde. Toen de lijkauto al voor de deur stond, zagen twee agenten dat ze haar been bewoog. Twee dagen later kwam ze weer bij bewustzijn. Ze ondervindt nog steeds ze naweeën van de fout: "Als ik 's nachts niet kan slapen, denk ik dat ik levend begraven ben."

Verschillende kranten, 27 september 2000, Chinees gedeelte van begraafplaats ingewijd
Op de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam is gisteren een Chinees gedeelte geopend. Met een traditionele plechtigheid werd de begraafplaats door leden van de Chinese gemeenschap in die stad ingewijd.

Verschillende kranten, 30september 2000, Notarissen laten klant nog steeds een te hoge prijs betalen
De tarieven die notarissen rekenen voor akten in de familiepraktijk zijn veel te hoog.De prijzen zijn nadat notarissen sinds vorig jaar de vrije markt zijn opgegaan en elkaar kunnen beconcurreren alleen maar omhoog gegaan

 

.

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage