Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 36, 4 september 2000 t/m
 10 september 2000

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Uitvaartwezen, onafhankelijk vakblad voor de uitvaartbranche, nr. 9, september 2000
In het tijdschrift: . Actueel: Mortuariumkosten als gedwongen winkelnering, Zwartboek hoge uitvaartpremies mongooltjes. Portret dit keer: Obductieassistent en mortuariumbeheerder Gerrit J. Beld. Agenda. Lokale nieuwsflitsen, Verenigingsnieuws van de NUVU, veel nieuws over de a.s. uitvaartbeurs en een tweetal hoofdartikelen:
Uitvaart 2000, in teken van maatwerk
Erik Boekel: artikel over de a.s. vierjaarlijkse vakbeurs voor de uitvaartbranche, die dit keer staat in het teken van 'Maatwerk'. Er is onder andere op de openingsdag op donderdag 28 september een symposium met het thema: "De laatste gang: confectie of maatwerk'. Er is geen publieksdag, de reden daarvan is volgens De Jong: "4 jaar geleden kwamen maar enkele honderden mensen opdagen, terwijl we toch wel op duizenden hadden gerekend".
Over drie Nederlandse balsempioniers
Edward C. Johnston: artikel over drie Nederlandse mannen die aan de wieg hebben gestaan van het balsemen anno nu. Bestond het ouderwetse balsemen uit het verwijderen van de ingewanden en het opvullen van het lijk met bederfwerend materiaal, in de 17de eeuw ontdekten de drie dat het ook mogelijk was om via het bloedvatenstelsel een conserverende vloeistof door het lichaam te verspreiden.

Nieuwsbrief Landelijke Stichting Rouwbegeleiding , 13e jaargang, nr. 3, december 1999
In de Nieuwsbrief de vaste rubrieken met o.a.; boekbesprekingen en een drietal artikelen:
Verder zonder moeder of vader, over lotgenotencontact voor dochters en zonen die op jonge leeftijd één of beide ouder(s) verloren hebben.
Marianne Cuisinier: In het interview met verliestherapeute Mieke Ankersmid wordt gesproken over de opgedane ervaringen en de voortgang.Citaat: "Veel dochters ervaren het workshopcontact met lotgenoten als een enorme opluchting".
Het verlies van een ouder op jonge leeftijd; gevolgen voor later
Paul Boelen: Artikel over de dood van en van beide ouders, wat een van de ingrijpendste gebeurtenissen kan zijn voor een kind. Het leidt immers tot belangrijke veranderingen in het gezin. De overgebleven vader of moeder 'staat er alleen voor' Het kind krijgt ineens met nieuwe verantwoordelijkheden en taken te maken.
LSR heeft een nieuwe website: http://www.verliesverwerken.nl

Volkskrant: 8 september 2000: Afscheid vormgever Thunderdome in stijl
Vorige week kwam de 24 jarige miljonair Miles Sutterheim om het leven nadat hij met zijn zwarte Porsche een boom ramde, dit na een avondje stappen. Miles was de oprichter van de multi-media design studio M.design. Het bedrijf kreeg dan ook deze week zijn moeilijkste opdracht te verwerken: een afscheidsaffiche met de beeltenis van zijn baas, als oproep voor de begrafenis. Een affiche als openbaar bidprentje, maar dan geplakt in héél Amsterdam.

 

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage