Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 34, 21 augustus 2000 t/m
 27 augustus 2000

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Doodgewoon, zevende jaargang, nummer 26, herfst2000 In het tijdschrift: kort; o.a.: Uitvaartmuseum, Internet www.startpagina.nl . De kistenmaker. Uitvaartmarkt. Agenda. De rubriek lied (Toon Hermans: De Dingen), negen vragen aan Henk Kok. Kroniek: Bob Polak: Altijd pech). Wetenschap; interview met prof. A.J. Dunning. Boekbesprekingen en een viertal 'hoofdartikelen':
De drager: "De goegemeente ziet je als een luguber figuur"
Marijke Streefkerk: Artikel over de Rooms-katholieke begrafenisvereniging Nicodamus B.V. Deze vereniging doet ongeveer 140 uitvaarten per jaar. Tevens wordt er in het artikel aandacht besteed aan de specifieke inrichting van de Rooms-katholieke begraafplaats in Volendam met zijn kleine graven ten gevolge van ruimtegebrek.
Tranen voor een dode massamoordenaar
Armand Snijders: Artikel over de begraafplaats 'Jardines Montesacro' in Medellin. Hier is onder andere de drugbaron Pablo Escobar begraven. Zijn graf wordt nog steeds door veel bewoners van Medellin bezocht omdat hij voor hen 'goed' was.Citaat: "De gemeente heeft jarenlang de armen in de stad een toelage gegeven. Dat kwam uit de zak van Pablo Escobar, die daardoor de hand boven het hoofd werd gehouden door politici'.
Posthume handreikingen
Gilbert de Vries: Artikel over Gilbert de Vries die als nevenwerkzaamheid bronkleurige afgietsels maakt van lichaamsdelen van overledenen.Hij maakt gebruik van een nieuwe techniek waardoor elke plooi en elke groef zichtbaar is.
Ik heb niks met een kist
Eva den Buurman: artikel over Margaret Sabee, die voor haar beroep lijkwaden weeft. Citaat: "Persoonlijke wensen en ideeën worden altijd besproken en toegepast. Tachtig procent van mijn klanten verkeert in uitstekende gezondheid".

Verschillende kranten:  21augustus 2000, Oproep hersendode goed te verdoven
Reuters, ANP: Anesthesisten in Groot-BrittanniŽ hebben opgeroepen tot verdoving, van hersendode mensen, als hun organen worden weggenomen. De narcotiseurs vinden dit nodig, zolang niet meer bekend is over het sterven. De hersendode lijdt misschien nog pijn.

Volkskrant: 26 augustus 2000, En wat doe jij...? Monica Zeegers, uitvaartbegeleider
Daniel koning: artikel in de serie beroepen over de uitvaartbegeleidster Monica Zeegers. Zij wilde vroeger kapster worden en later advocaat. Ze koos voor het beroep van uitvaartverzorgster naar aanleiding van een ernstige ziekte bij haar kind. Ze vond de reguliere uitvaartverzorging tekort schieten. Keurig netjes, maar onecht, bijna een toneelstuk. Toen ze begon deed ze dat maar gelijk baanbrekend, ze is begonnen met vrouwen als draagsters die gekleed waren in Bordeauxrood.

 

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage