Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 33, 14 augustus 2000 t/m
 20 augustus 2000

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

De Terebinth, september 2000, blad van de vereniging tot herstel van zorg rond dood en rustplaats
In het blad veel verenigingsnieuws met o.a. nieuws uit de regio's, boekbesprekingen, excursies en agenda. En daarnaast een tweetal artikelen:
Plaatselijk Initiatief: Multi-Culti in Amsterdam Zuidoost
Henk de Feijter: artikel over het gebrek aan initiatieven bij het tot stand brengen van een nieuwe multi-culturele uitvaartgelegenheid in Amsterdam Zuidoost (Bijlmer). In Amsterdam Zuidoost wonen maar liefst 135 nationaliteiten maar er zijn geen ruimtes om de uitvaart geheel volgens eigen religie of overtuiging te doen (uitvaartcentrum, crematorium of begraafplaats).
De Gallisch-Romeinse Grafpeiler te Igel
F.Renssen: Artikel over de in de Romeinse tijd populaire Grafpijler waarvan er een is gevonden in Igel.De grafpijler is oorspronkelijk 23 meter lang geweest en kent gezien van boven naar beneden een aantal vaste indelingen waaronder een zuil, een attiek en een tempaan met en geschulpt puntdak uitlopend in een kapiteel met een bekroning.

Uitvaartwezen, onafhankelijk vakblad voor de
uitvaartbranche, nr. 7/8, juli/augustus 2000

In het tijdschrift: actueel: Natuurlijke dood moet vaststaan, grafschennis in Zwolle, Onderzoek na dood van kind. Portret
dit keer: Asverstrooier John Bassant. Agenda.Lokale nieuwsflitsen,
Verenigingsnieuws van de NUVU en een drietal hoofdartikelen:
Het zwijgen is doorbroken
Dianne van Oort: artikel over de plaatsing van een bijzonder monument op de begraafplaats van Reutum sinds 2 juli Hier is een speciaal monument geplaatst voor alle naamloze , onzichtbare, ongedoopte en onvindbare kinderen die zonder passend afscheid of grafsteen op ongewijde grond ergens aan de rand van het kerkhof begraven liggen.
Hard werken aan een menswaardig afscheid
Annette Rebel: Een artikel over het bergen van de slachtoffers van de vuurwerkramp in Enschede. Hier werkte het Rampen Identificatie team samen met het Enschedese uitvaartbedrijf Onderlinge Hulp. Waaruit bestond de samenwerking en hoe ging dat volgens beide partijen.
Risicoaansprakelijkheid bij grafstenen
mr. F.H.J. Mutter: artikel over de risicoaansprakelijkheid voor begraafplaatsen als de grafsteen omvalt om schade veroorzaakt. Er gaan echter stemmen op om de wet te veranderen zodat grafgerechtigden of nabestaanden eigenaar blijven

Leeuwarder Courant, 16 augustus 2000, Winnie-de-Pooh vergezelt kind op laatste reis
Wietske Koen: Artikel over het rouwautoverhuurbedrijf Go Classic dat sinds kort een speciale kinderrouwauto aanbied als alternatief voor de zwarte limousine. De auto heeft standaard een Winnie-de-Pooh uitrusting, Maar de kleuren van Ajax of eigen kinderschilderingen zijn ook mogelijk

Verschillende kranten:  17 augustus 2000, graven lopen vol water door hoog waterpeil
ANP: De gemeente graafstroom moet in regenachtige tijden voor elke begrafenis op het kerkhof in Ottoland graven leegpompen. Niet alleen voor komende begrafenissen is pompen nodig, ook voor graven die al langere tijd bestaan. De onderste laag ligt nu continu onder water, waardoor de lichamen niet tot ontbinding komen. Maar de gemeente gaat nu een drainagesysteem aanleggen waardoor hopelijk het probleem opgelost kan worden.

 

 

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage