Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 8, 22 februari 1999 t/m
28 februari 1999

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage
FamilieBedrijf, jaargang 6, februari 1999, nr.1.
In het blad een interview van Frits Beutick met de eigenaars van de uitvaart-familiebedrijven Vliem en Ad Patres. In het artikel wordt aandacht besteed aan de groei van de bedrijven en de bedreigingen van buiten (SCI). Maar ook wordt er aandacht gegeven aan de specifieke mogelijkheden van kleine (familie)bedrijven in de uitvaartbranche.

Verschillende kranten, 23 februari 1999, CDA wil weer ingreep nabestaandenpensioen
ANP: Het CDA wil dat de ANW opnieuw wordt gerepareerd. Daarbij moeten de arbeidsongeschikten voortaan dezelfde vrijlating krijgen als mensen met betaalde arbeid. Daarnaast moet het voortaan voor iedereen mogelijk worden zich bij te verzekeren tegen het 'ANW gat'.

Volkskrant, 23 februari 1999, Beppe
In de rubriek NL schrijft Henk de Jong uit Amsterdam over de uitvaart van zijn beppe (oma/grootmoeder) in Friesland en over zijn herinneringen aan Friesland bij zijn beppe. Maar hij schrijft ook over onverwachte veranderingen bij de uitvaart, citaat: "Sinds wanneer staat zo'n kist nou op wieltjes? In een heidens ritueel gaan we om de hervormde kerk heen. Ik wil nog twee keer om de kerk heen. Het was tenslotte mijn allerliefste beppe, maar de stoet buigt af, het kerkhof op".

Volkskrant, 23 februari 1999, Ook na de dood blijft Cocktail 'ambassadeur'
Christie Hofmeester: artikel n.a.v. het overlijden van het paard Olympic Cocktail van Anky van Grunsven. Het blijkt dat de paardenwereld serieus in rouw is. Sinds de sterfdag van Cocktail is het zelfs mogelijk per e-mail een condoléanceregister voor de 'nabestaanden' te tekenen. Tot nu toe hebben dat 50 mensen gedaan.

Verschillende kranten, 24 februari 1999, B en W van Edam staan alsnog familiegraven toe.
ANP: Het college van B&W van Edam-Volendam heeft dinsdag een omstreden besluit teruggedraaid om in de gemeente geen familiegraven meer uit te geven. Op het nieuwe gedeelte van de begraafplaats in Edam wilde de gemeente geen familiegraven meer toestaan, wat tot een golf van protesten had geleid.

Verschillende kranten, 27 februari 1999, Gedenksteen voor Marinus van der Lubbe in Leiden
Op zaterdag 27 februari is bij de Morspoort in Leiden een gedenksteen onthuld voor Marinus van der Lubbe. De Leidenaar die in 1933 de Rijksdag in brand zou hebben gestoken. Op de steen die onthuld werd staat de derde strofe uit een gedicht voor Marinus van der Lubbe. De eerste strofe staat op een steen in Leipzig, die in januari is onthuld en de tweede strofe moet op een steen komen in Berlijn.

Bezoek de internetsite van:
TAP: Tourné Aluminium Products

Naar Uitvaartmedia homepage