Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Uitvaartnieuws Week 20
15 mei 2006 t/m 21mei 2006

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Jaarverslag Oorlogsgravenstichting 2005 Oorlogsgravenstichting in 2005. Jaarverslag
Wat doet de Oorlogsgravenstichting?
- Aanleg, inrichting en instandhouding van alle   Nederlandse oorlogsgraven, waar ter wereld ook.
- De nagedachtenis in ere houden van landgenoten,   wier laatste rustplaats onbekend is gebleven.
- Onderhoud van verspreid liggende geallieerde graven   in Nederland.
- Organisatie van pelgrimsreizen, verzorging van   bloemleggingen, verstrekking van graffoto's.

graf Karel Appel op Pére la Chaise Verschillende kranten 16 mei 2006: Karel Appel op Père Lachaise begraven
GPD: De schilder Karel Appel die vorige week op 85-jarige leeftijd overleed, is gisteren in besloten kring op de beroemde begraafplaats Père Lachaise in Parijs begraven. In de jaren vijftig woonde en werkte Appel enige tijd in de stad. Zijn graf heeft een sobere platte steen. Onder de gelegde bloemen bevindt zich een boeket van het Franse ministerie van cultuur.

Begrafenis Sars slachtoffer in Hong Kong Volkskrant: 18 mei 2006, De Aarsman collectie (bespreking van een foto die internationaal in het nieuws is geweest) 8 mei, Der Spiegel, begrafenis SARS-slachtoffer, Hong Kong, foto AP)
Directe familieleden van de overledene ' zijn niet aanwezig. Dan hadden er wat oudjes en kinderen tussen moeten staan. De aanwezigen zijn in de kracht van hun leven, in zwarte of witte uniforms, verplegend personeel waarschijnlijk. De pers komt, iedereen heeft braaf de officiële ziekenhuisrichtlijnen gevolgd en het mondkapje voorgedaan. Allemaal een witte roos in de handen, zouden ze een collega begraven?
Het gewicht van de kist doet de bamboe draagstokken doorbuigen, de kist moet erg zwaar zijn. De dragers zijn niet potig, ze zijn maar met zijn vieren en toch maken ze niet de indruk iets zwaars te tillen...... Twee mannen hebben niets voor. De ene staat links, van de andere zie je nog net een hoofd, schuin achter de kist. Zij lijken ouder dan de rest en zijn allebei in pak.....Zij zijn niet in uniform, ze dragen een stemmig pak. Wat het ook weer waarschijnlijk maakt dat het leidinggevende figuren van het ziekenhuis zijn, die vanwege hun functie zijn vrijgesteld van het mondkap-penprotocol......

BN De Stem: 20 mei 2006: Meer dan meehuilen met de wolven
Zaterdag 20 mei 2006 - Marijke van Eil hoort bij de jonge werkgroep Kind en Rouw Breda e.o. die vorige week de eerste bijeenkomst hield voor kinderen tussen de 12 en 18. „Ze hebben hun vader, moeder, broer of zus verloren. Kind en Rouw komt voort uit een organisatie die rouwweekenden voor kinderen organiseert. Maar die heeft wachtlijsten, terwijl de behoefte aan hulp groot is. Daarom zijn we hier zelf een werkgroep begonnen die rouwende jongeren sneller ruimte biedt.“.........................

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage