Archief: Wat is nieuw?
Eerste helft 1998


25- 01-1998 Verslag van de Funéraire (uitvaart-tentoonstelling) die onlangs in Parijs werd gehouden. Uit de Terebinth uitgave van deze maand

24- 01-1998 Vierenveertig!!! nieuwe uitdrukking erbij, in de serie 'De dood in de Nederlandse Taal'

20- 01-1998 De onderwerpen voor de nog komende januari uitgave van het onafhankelijke vakblad UITVAART zijn nu al bekend

18- 01-1998 Nieuwe uitdrukkingen erbij, in de serie 'De dood in de Nederlandse Taal'

16- 01-1998 Nieuwe cursussen van het Landelijk Steunpunt Rouwbegeleiding voor 1998. U kunt zich nu informeren en eventueel opgeven voor een cursus (cursussen zowel voor vrijwilligers als professionelen)

16- 01-1998 Toegevoegd aan de hoofdindex: het hoofdstuk historie. In dit hoofdstuk proberen we naast de index van de sterfdag van..... langzamerhand een interessante collectie op te bouwen met historische verhalen over en van beroemde graven, uitvaarten e.d.. We hebben hier vast vermeld het verhaal van de begrafenis van Toetanchamon

12- 01-1998 De antwoorden van Mr. Mutter op de nieuwe vragen zijn binnen (na enige vertraging, excuses hiervoor namens Mr. Mutter). U kunt nu weer uw vragen stellen op het gebied van de uitvaart, over wat kan en mag tot en met klopt dit wel?

12- 01-1998 De nieuwe bedragen voor successierechten(kosten), vrijstellingen bij erfenissen en schenkingen. Tevens een verwijzing naar de successierechtenmeter, hiermee kunt u vrijwel exact uit rekenen wat u (eventueel) aan successierechten moet betalen.

12- 01-1998 Nieuwe uitdrukking erbij, in de serie 'De dood in de Nederlandse Taal'

04- 01-1998 Nieuwe column van drs. Marijke Serné (ritueelbegeleiding).

01- 01- 1998 Elke zondag leest een dode dichter voor uit eigen werk

25- 02-1998 Fusie gedenkboek.nl & uitvaart.org met uitvaart.nl mislukt.

13- 02- 1998 Bezoek nu begraafplaatsen, graven en tombes in Vietnam

12- 02-1998 Nieuwe column van drs. Theo Bakker, Uitvaartbegeleider.

11- 02-1998 Nog meer foto's van begraafplaats Père La Chaise opgenomen, tevens toegevoegd: foto's van het Crematorium en Columbarium op de begraafplaats Père La Chaise.

10- 02-1998 Bezoek begraafplaatsen in de hele wereld (Parijs, Hamburg, Beijng etc.) Het aantal te bezoeken graven is uitgebreid en de vormgeving van het geheel is vernieuwd.

09- 02-1998 persbericht van Algemeen Belang: Martiniziekenhuis mag kosten CMO niet meer in rekening brengen

05- 02-1998 Foto's uit Suriname van een aantal begraafplaatsen in Paramaribo en omgeving Domburg (incl. foto van herdenkingsmonument SLM ramp)

25 maart 1998 Meerdere Amerikaanse grafkisten (waaronder een "gouden" toegevoegd aan onze virtuele grafkisten catalogus

24 maart 2 foto's van begraafplaats op de Dominicaan Republiek

19 maart 1998 Nieuw: Bezoek nu de begraafplaats Zorgvlied te Amsterdam (31 foto's) en de Nieuwe Oosterbegraafplaat te Amsterdam.

18 maart 1998 De lijst met gezegdes, uitdrukkingen etc. waar de dood in voorkomt is flink uitgebreid, nu meer dan 110 gezegdes, uitdrukkingen etc. in onze 'dodenlijst'.

15 maart 1998 Nieuwe column van Antoine Fonville.

11 maart 1998 De Terebinth Homepage is uitgebreid met een nieuw onderdeel nl.: "Met de Terebinth op reis". In dit onderdeel worden onze bezoekers in de gelegenheid gesteld om samen met de Terebinth virtueel op reis te gaan. Dit keer door Duitsland & Oostenrijk langs beroemde begraafplaatsen, kerken en knekelhuizen.

02 maart 1998 De homepage van het Netwerk Uitvaartvernieuwers is geheel bijgewerkt, nu meer dan 100 adressen van uitvaartdienstverleners (van fotograaf tot uitvaartverzorger)

23 april 1998 In onze serie Historie en het oude Egypte is een nieuwe pagina toegevoegd: Nieuw ontdekte techniek bij mummificeren in oud Egypte

22 april 1998 De lijst met gezegdes, uitdrukkingen etc. waar de dood in voorkomt is met 2 nieuwe uitdrukkingen uitgebreid, nu meer dan 112 gezegdes, uitdrukkingen etc. in onze 'dodenlijst'

20 april 1998 Nieuws van de afgelopen week uit de vak-, week- en dagbladen o.a.: Zaak Tjoelker meindert_small.jpg (724 bytes) op 15 juni voor het hof , Algemene Nabestaandenwet (ANW), Uitbaten lijkwade Turijn veroordeeld

13 april 1998 Nieuwe column van Marion Jacobse, Stichting Memento Gedenkbeelden.

12 april 1998 Nieuws van de afgelopen week uit de vak-, week- en dagbladen o.a.: bespreking Dela kroniek, verenigingsblad De Terebinth. Uit het nieuws: nieuw erfrecht, keizerin Sisi

7 april 1998 De agenda is weer grotendeels klaar, bezoek deze zomer eens een concert op een begraafplaats of crematorium,   of kijk eens rond in een museum of galerie. Of bezoekt u liever een beurs of een open dag, om zich een te oriënteren over wat er mogelijk is bij de uitvaart?

5 april 1998 Nieuws van de afgelopen week uit de vak-, week- en dagbladen o.a.: bespreking vakblad UITVAART, Uitvaartwezen. Uit het nieuws: donor-registratie succes, geen geld voor dure crematie

1 april 1998 Afgelopen maand zijn er weer nieuwe adressen toegevoegd aan onze adresbestanden (zie: adressenpagina). 'Bezoek' deze pagina's en steun zo onze onafhankelijke Uitvaart Internet Diensten

1 april 1998 Nieuwe links, nieuwsgroepen en Inter Relay Chat (IRC) vermeldingen toegevoegd aan onze "Buitenlandse Links" pagina.

31 mei 1998 Nieuws uit de vak-, week- en dagbladen: Vakblad uitvaart met o.a. recycling grafstenen een overweging waard, kwartaalblad Doodgewoon met o.a. Giphart over euthanasie. Nabestaanden tegen donatie.

28 mei 1998 Het fotoboek begraafplaatsen is op de pagina Praag met 6 mooie detail foto's uitgebreid.

26 mei 1998 Nieuwe adverteerder: Requiem van Fauré,  Impressies tijdens het concert op 24 mei 1998 op de begraafplaats Kranenburg te Zwolle

25 mei 1998 Nieuws uit de vak-, week- en dagbladen: Lijkwagen door wasstraat, Annie M.G. Schmiddag, Begraafplaats 'Titanic slachtoffers'

23 mei 1998 Nieuw hoofdstuk "WORMS: ALTE JUDENFRIEDHOF DER HEILIGEN SAND" toegevoegd aan de funeraire reis van de Terebinth later dit jaar. Het geheel is verlucht met twee nieuwe foto's.

17 mei 1998 Nieuws uit de vak-, week- en dagbladen: LSR 10-jarig bestaan, opening Swichum, Kennewick Man

11 mei 1998 Persberichten: Uitvaartwinkel in Ravenstein, Uitvaart informatie Friesland, Nieuws uit de vak-, week- en dagbladen: vakblad uitvaartwezen, virtuele begraafplaats

6 mei 1998 Nieuws van de afgelopen week uit de vak-, week- en dagbladen o.a.: vakblad uitvaart en uitvaartfotografie

5 mei 1998 De site's Het Nederlands Gedenkboek en Uitvaart Organisatie(s) gaan verder onder een nieuwe organisatie en tevens wijzigt hun postadres en telefoon- en faxummer.

4 mei 1998 Nieuwe adverteerder: Primeur in Nederland!: Met ingang van vandaag kan men voor het eerst op het internet een virtuele wandeling maken over een Nederlandse begraafplaats en wel de Oude Stadsbegraafplaats Leeuwarden. Deze oude begraafplaats is de eerste begraafplaats in Nederland die uitgebreid op het Internet staat en bezocht kan worden in 3 talen (Fries, Nederlands en Engels). De Oude Stadsbegraafplaats Leeuwarden is in 1830 onder architectuur van de landschapsarchitect Roodbaard aangelegd. De begraafplaats is dankzij Roodbaard een prachtig voorbeeld van een parkachtig geheel in Engelse landschapsstijl. Wij raden u dan ook aan om snel eens een bezoek te brengen aan deze mooie begraafplaats, die gelukkig -dankzij de Stichting Oude Stadsbegraafplaats Leeuwarden- sinds 1996 langzamerhand weer in oude luister wordt hersteld. De begraafplaats is te bereiken op: http://www.uitvaart.org/leeuwarden

29 juni 1998 Nieuws uit de vak-, week- en dagbladen: vakblad UITVAART, kranten: opgebaard, grafschenner gestraft, liefdevol laten sterven, Diana herdenkingstuin.

29 juni 1998 De lijst met gezegdes, uitdrukkingen etc. waar de dood in voorkomt is met een aantal uitdrukkingen uitgebreid, nu meer dan 110 gezegdes, uitdrukkingen etc. in onze 'dodenlijst'.

22 juni 1998 Nieuws uit de vak-, week- en maandbladen: Tjoelker, Lijkwade, Donorcampagne, Diana gekte.

17 juni 1998 Nieuwe column, dit keer van Sasa Jovanovic van JAB Studio, de column is dit keer in het engels

15 juni 1998 Nieuws uit de vak-, week- en maandbladen: Avvl magazine met o.a. Nelleke Noordervliet en Eeuwig leven in Tibet. Uit de kranten: Dogtroep verwerkt verlies twee leden, Polissen omgekomen joden gevonden.

11 juni 1998 De Uitvaart Internet Diensten heeft het onafhankelijke "De Laatste Wensen" formulier gemaakt voor iedereen die het een en ander wil vastleggen m.b.t. wensen bij zijn/haar uitvaart en praktische informatie wil achterlaten voor de nabestaanden.
Dit "De Laatste Wensen" formulier is niet ge- of verbonden met, en/of verwijst naar één bepaalde uitvaartverzekeraar,- verzorger.
U kunt desgewenst "De Laatste Wensen" dan ook bij uw vertrouwenspersoon, notaris, en elke uitvaartverzorger of uitvaartverzekeraar laten opbergen (b.v. bij uw eigen dossier).
Het "De Laatste Wensen" formulier schenkt aandacht aan allerlei zaken die van direct belang zijn voor de nabestaanden, van wie is uw dokter t/m bij wie u verzekerd bent. Ook worden daarnaast zaken als die van codicillen en legaten behandeld. In het "De Laatste Wensen" formulier vindt u tientallen links naar toelichtingen in o.a onze "Uitvaart- Encyclopedie", zodat u weloverwogen uw "Laatste Wensen" kenbaar kunt maken.
U kunt de "Laatste Wensen" vinden op: http://www.uitvaart.org/wensen/

9 juni 1998 Nieuwe adverteerder : Gareth Fraser speelt toepasselijke Schotse uitvaartmelodieën naar wens in heel Nederland. Ook speelt hij desgewenst de begeleidende muziek voor een rouwstoet.

7 juni 1998 Nieuws uit de vak-, week- en maandbladen: Vakblad uitvaartwezen met o.a.: Overname begraafplaats Nieuw Eykenduynen door NUVA, Massagraven in Cambodja, Verruiming mogelijkheden asbestemming, Nieuwsbrief LSR met o.a. Anders rouwen. Rouwrituelen. De Aanzegger met o.a. balsemen, de bodebus en uit de kranten o.a. Drentse Hunebedden krijgen een museum.

6 juni 1998 LSR BRABDBRANDBRIEFBRABD Er is brand geweest bij de LSR in Utrecht, in deze brief de bijzonderheden en een oproep tot steun. De brief is niet meer oproepbaar, voor steun kunt u zich echter richten tot de LSR.

6 juni 1998  De homepage is veranderd in opmaak, dit is het prille begin van een aantal werkzaamheden die wij de aankomende tijd gaan doen. We zullen een aantal onderdelen van opmaak en structuur gaan veranderen. We hopen daarmee voor u als bezoeker nog overzichtelijker en aantrekkelijker te zijn dan tot nu toe. Voor opmerkingen suggesties e.d. houden we ons altijd aanbevolen. e-mail

Archief nieuw tweede helft 1997

Archief nieuw eerste helft 1997


Copyright © 1998 Uitvaart Internet Diensten. Alle rechten voorbehouden..